dinsdag 25 september 2012

Mooiste foto ooit

 
 
 
Het lijkt zo simpel,
je richt de camera,
En drukt op de knop!
Zo simpel was het ook waarschijnlijk voor de vrijwilliger van Make a Wish,
voor ons is onderstaande foto een groot geschenk!
Haar ontspannen lachen, de volle overgave die in deze lach ligt.
Het geluk wat ze uitstraalt!
Een foto met een hele dikke gouden rand!
 
 
zondag 23 september 2012

De wensdag van Danique


Danique gaat vliegen als Tinkelbel!  


 

Op een druilerige donderdagochtend in september 2012 bellen twee prinsessen in beeldschone roze jurken aan bij de 5- jarige Danique. Ze hoeven niet eens aan te bellen want grote zus Jesca staat al op de uitkijk.

‘Ik wil een elfje zijn!’ zegt Danique tegen de prinsessen Krista en Jolanda als ze vragen of ze vandaag mee wilt spelen in het sprookjesverhaal. De prinsessen toveren een prachtig elfenpakje met vleugels uit hun tas! Ook zus Jesca wordt elfje. De net twee- jarige Sepp is vandaag Peter Pan en papa en mama worden prins en prinses. De Koninklijke familie kan op stap! Nu nog vervoer regelen. Eerst maar de spreuk oefenen: Tinkel Tankel Tonkel, ik zwaai, draai en fonkel en we wensen….Er wordt mooi met de toverstafjes gezwaaid en daar komt warempel een heel grote roze koets met chauffeur en al! Goed getoverd elfjes! Na een uurtje genieten in de auto met t.v. (wel 4 stuks) heeft de familie trek. De toverstafjes worden gezwaaid de spreuk opgezegd en…de heerlijkste pannenkoeken en croquetjes van Pannenkoekenboerderij Groenesteijn komen op tafel. Na het eten mogen ze alweer wat toveren. Danique wenst echte vleugels om te vliegen maar Jesca vindt het slimmer om paardrijden te wensen, ze zitten toch naast een manege?

Twee pony’s staan al te wachten met strikjes in hun manen. Danique, die een hartafwijking heeft en snel moe is, heeft nog nooit op een paard gezeten maar blijkt een natuurtalent! Met een Koninklijke cap, zelfs de pony heeft een kroon, straalt ze als een warm zonnetje! Jesca zit op paardrijles, die durft zelfs in draf en zit keurig rechtop. De rest van de Koninklijke familie loopt een stukje achter de paarden. Links en rechts wordt er naar het volk gezwaaid. Ze hebben veel bekijks in het park. Elfjes te paard is ook geen dagelijks verschijnsel. Papa Aad en mama Gabi schikken hun pruiken nog eens en blijven glimlachen. Wat een dag!


De dvd speler doet het niet meer in de roze auto. Danique is helemaal gek van elfjesfilms dus wordt er snel een andere auto getoverd waarvan de dvd het wél doet. Die auto was trouwens al een beetje vies geworden zegt een van de prinsessen, terwijl ze nuffig met haar vieze schoenen in de, nu witte hummer, stapt.


 
Bij het circus van de Clini Clowns in Vleuten stoppen ze voor de mooie tent. Kijk nou eens, opa en oma staan daar ook, dat is een verrassing! Na wat drinken brengt een geweldige leuke clown
 
Danique naar de grote zaal waar een andere clown leert vliegen. Directeur Sterre van het circus moedigt hem aan. Het lukt hem maar niet… Kan Tinkelbel hem niet leren vliegen? Zij is toch een elfje? Het elfje vindt het erg spannend en kijkt liever toe hoe de clown een beetje toverpoeder op zijn hoofd krijgt en gaat vliegen. Giechelend naast de  clown met gele baret luistert Danique naar het haar lievelings liedje dat gezongen wordt. ‘Wat zingen ze nou toch voor teksten?’ vraagt de clown. ‘Banaan levertraan ofzo?’ Danique proest het uit.

Als de meeste mensen weg zijn en de tent rustig is wil Danique wél de lucht in. Samen met mama en haar knuffel en wat denk je? Ze vliegt echt! Heel hoog, net als Tinkelbel! Wauw! Danique straalt.
 

Na een smakelijke zoete Tinkelbeltaart wensen Danique en Jesca onderweg voor het laatst: een milkshake met happy meal. Die krijgen ze bij de Mc Donald in Barendrecht en dan zijn de wensen op en is

het sprookje voorbij.

En Danique…die droomt nu vast en zeker elke nacht van haar onvergetelijke mooie elfjes vlucht!

 
 

zondag 16 september 2012

Update met foto's

Zo weer even geleden alhoewel niet zo lang als eerder.
Vorige week vierden we de verjaardag van ons oudste moppie.
Op dinsdag hebben we het niet gevierd maar heeft ze wel van ons al haar cadeautjes gekregen en heeft ze op school getrakteerd. Het jammere was wel dat we maandag de buikgriep kregen en dus alles behalve fit waren voorafgaand aan de verjaardag.
De woensdag na haar verjaardag hielden we haar kinderfeestje! Een waar succes, met zeven kinderen zwemmen was echt erg leuk.

Gelukkig waren we de zaterdag weer allemaal beter en met het mooie weer werd het echt een prachtige dag waar iedereen van genoot. We hebben de hele dag buiten gezeten, de visite kwam goed verdeeld over de dag en Jesca werd heel flink verwend!!
Het was voor haar (en dus ook voor ons) een topdag.

Verjaardagen zijn voor Danique altijd heftig maar nu hadden we bedacht dat als we zagen dat ze moe werd, zij naar haar eigen kamer ging en daar op de auto-televisie ff een film ging kijken. Dat werkte perfect, voor haar even de prikkels wat minder en zodra het weer ging dan kwam ze vanzelf weer.
Weer wat geleerd.

Afgelopen week had Danique op woensdag vrij en omdat ze nog iedere ochtend vraagt of ze naar haar 'eigen' school gaat?? hadden we bedacht dat ze misschien nog eens mee kon draaien in haar oude klas. En dat kon, en ze heeft genoten, het ging heel goed. Haar oude klas vond het gezellig en Danique ook. Daar waar ik wel wat bang was dat ze dan helemaal niet meer naar Rotterdam zou willen bleek niets minder waar. Donderdag vroeg ze voor het eerst niet of ze naar haar 'eigen' school mocht.
Ze ging gezellig met Kevin mee naar school!
Ze lijkt zich wat beter te gaan voelen daar, ze kwam thuis met werkjes en als we wat langer door vragen krijgen we dan toch ook wat informatie. Het eten op school gaat ook steeds beter want ze komt steeds vaker met een stickertje op haar handje thuis.

Het stotteren is en blijft een probleem, de vrolijke babbel is er nog altijd niet en dat missen we.
Het stotteren is nu weer op het punt dat ze wel wat meer praat maar dus ook vaker blijft hangen.
Morgen moet ze naar de stottertherapeut, benieuwd wat zij er van gaat maken.
We hebben een enorme vragenlijst ingevuld en we moesten ook beeldmateriaal meesturen???
Hoe doe je dat?? Uiteindelijk maar bedacht dat ik twee filmpjes op internet zou zetten en dan haar de link zou sturen zodat zij ze kan bekijken.

Aankomende week is een feestweekje, onze kleine man wordt woensdag 2 jaar! En Danique heeft mazzel want ze is die dag ook lekker vrij ivm een studiedag.
Aankomende donderdag is het voor Danique een feestje want dan is haar wensdag!
We worden 's morgens rond de klok van half elf opgehaald door de wensvervullers en het beloofd een leuke sprookjesachtige dag te worden!! We zijn benieuwd.
Jesca opperde vanmorgen dat ze het niet zo leuk vond dat Danique zo'n dag kreeg, dat terwijl zij gewoon naar school moest. Toen ik haar voorzichtig vertelde dat ook zij een dag vrij heeft en die dag mee mag, fleurde ze op. Haar gezicht op dat moment was zo'n momentje met een gouden randje!!

We hebben zin in komende week!
Ondertussen zijn we ook druk met het uitwerken van een sportieve prestatie die we volgend jaar neer willen gaan zetten, zodra het meer concreet is meer info. Ook daar hebben we zin in al komt er wel echt een hoop bij kijken!

vrijdag 7 september 2012

Schoolritme

Al weer een tijdje geleden, maar ook wel weer een drukke tijd.
We zijn gestart met de scholen, de meiden gaan allebei naar school.
Danique in Rotterdam, Jesca hier op haar oude vertrouwde plekkie. Jesca heeft het naar haar zin en gaat met veel plezier naar school. Het is hard werken, maar ze vindt het wel leuk.

Danique gaat nu sinds drie weken naar Rotterdam.
De eerste dag hebben we haar 's morgens zelf gebracht en op haar verzoek heeft de taxi haar weer thuis gebracht. Ze wilde zo graag in de taxi. Ik kon natuurlijk niet wachten tot die taxi hier weer voor de deur stond! Ze kwam met eens stralende glimlach de taxi uit en vond het prima.
Moe maar voldaan kwam ze thuis.
Omdat we niet iedere dag meer de juf zien is er mailcontact met de school.
We hoorden dat ze op school wel echt moest wennen maar dat het gaandeweg de week steeds beter ging.
Waar we misschien nog wel het meest benieuwd naar waren was of ze wel sliep op school??
Maar dat deed ze juist heel goed, ze melde altijd wel dat ze niet wou, maar sliep zo! Hoe herkenbaar.

De dagen zijn vooral lang. Rond 7.40 uur staat Kevin met de taxi voor de deur om 's middags rond 16.20 uur opnieuw er te zijn. Ze gaat nooit huilend mee, maar ze meldt iedere avond en ochtend wel dat ze niet wil.
Ze loopt niet over van enthousiasme maar komt doorgaans wel met een beter humeur thuis dan we van haar gewend waren toen ze hier nog op school zat.

In de zomervakantie is Danique gaan stotteren en dat is wel echt een probleem.
Eerst stotterde ze en nu heeft ze haar praten gelimiteerd zodat ze niet meer zo 'gek' praat.
Het feit dat ze zo slim is dat ze doorheeft dat ze ook minder kan praten om het 'probleem' op te lossen is  volgens de logopediste bewonderingswaardig. Alleen maakt dit juist wel dat de logopediste niet precies weet hoe ze het nu aan moet pakken met behandelen, daarom zijn doorgestuurd naar een specialist in het Sophia. Toen ik belde voor de afspraak vroeg ze naar de geboortedatum van Danique, toen ik die drie keer genoemd had, vroeg ze; ohhh ze is nog niet bekend in het Sophia. Nouuu dat dacht ik toch wel, dus ik zei: we lopen ook bij de long, cardio en neuroloog. Oh zegt ze ze staat niet in het systeem, gelukkig kon ze haar wel vinden op haar achternaam.

Het veranderen van school en het slecht praten maakt dat Danique steeds vaker ongelukkig oogt. Alsof ze opgesloten zit in zichzelf. Bij navragen wat ze heeft gedaan op school, is er altijd een kort antwoord. de vraag; vindt je het leuk? wordt steevast beantwoord met NEE!
Ze kan nukkig en boos zijn. Het is moeilijk een weg te zoeken in alles wat we doen, moeten we wel veel vragen of niet. Moeten we haar meer pushen of haar met rust laten.

Nu is ze thuis vanwege een buikgriepje en echt ze geniet van dit extra dagje thuis!
Nog een week en dan gaan we kijken in het Sophia bij de stottertherapeut, de week erna moeten wij als ouders zonder Danique langs, en dan krijgen we handvatten om met Danique haar praatprobleem om te gaan. En dan op vrijdag volgt het onderzoek naar de ademhaling en de gassen die daarbij uitgewisseld willen worden.

Jesca was afgelopen week jarig en dat was niet zoals verwacht.
Ze heeft maandagnacht ook de buikgriep gekregen en heeft veel gespuugd. Gelukkig was ze 's morgens fit genoeg om naar school te gaan en te trakteren,  's middags bleef ze thuis en sliep.
Woensdag hadden we een onwijs leuk feestje gehad, we zijn wezen zwemmen met een club kinderen het was echt heel leuk.
Morgen houden we haar verjaardag hier thuis. Ze kijkt er naar uit. Jammergenoeg heeft TNT niet alle post even goed bezorgd want al van verschillende mensen hoorden we dat ze geen kaart hebben gekregen.

Een drukke en gezellige tijd, een tijd waarin we ons aanpassen aan het nieuwe ritme van taxi's en al dat soort dingen. Het missen van Danique tussen de middag, maar vooral het missen van ons altijd vrolijke uitbundige kletsende meisje gewoon omdat het stotteren haar dwars zit.
We hopen zo dat we deze periode snel achter ons kunnen laten en dat we haar snel weer uitbundig en blij mogen zien.