dinsdag 12 februari 2013

De tijd verstrijkt...

De tijd die tussen de blogs zit wordt langer dat kunnen jullie zien als een goed teken.
Geen nieuws is goed nieuws, bij slechte ontwikkelingen grijpen we de blog gelijk aan om jullie op de hoogte te houden.
Voor nu doet Danique het goed, de controle bij de cardioloog ligt achter ons en was niet veel bijzonders, saturnaliƫn gelijk gebleven, conditioneel nog altijd erg matig! Maar ze waren niet ontevreden. Wij op zich ook niet, als ze maar niet ziek wordt, want dan is het evenwicht te wankel!

De kinderarts had ons uitgenodigd voor een gesprek over hoe het gaat en zij is van zins om alle behandelende gezichten in dezelfde richting te krijgen. Om dit zo te krijgen en te houden moet het plaatje rondom Danique een totaaloverzicht zijn en dat is er nu juist niet. Ze wil van alle behandelend artsen een visie hebben over hoe het met Danique gaat (hoe zijn haar hart, hoofd en longen) op dit moment. Dat laatste de longen zijn in haar ogen matig tot zwak en dus verontrustend. Om het totale plaatje compleet te maken moet er een psychologisch onderzoek komen, een uitgebreide! Dit om toch eens te kijken hoe staat het daar mee. Aanleiding daarvoor zijn toch wat kenmerken die wij noemde het aparte onophoudelijke lachen, het niet tegen harde geluiden kunnen, waar kwam het stotteren vandaan:angst het niet begrijpen van dingen, en zo nog wat dingen.

We wachten nu op de oproep voor onderzoek maar dat zou wel even kunnen duren.

Nu doet Danique het goed, ze is niet ziek, voelt zich duidelijk lekker. Gaat met veel plezier naar school en het grootste genot is dat ze niet meer stottert! Wat een zaligheid is dat, ze zat echt opgesloten in zichzelf doordat ze niet kon vertellen wat ze overduidelijk wel wou.
Op school doet ze het goed, ze loopt achter ten opzichte van gezonde leeftijdgenootjes maar dat kan niet anders. Ze zal komend jaar alvast beginnen aan groep 2 en zo volgend schooljaar groep 2 hoed afmaken zodat ze daadwerkelijk klaar is voor groep 3!
Ze maakt sprongen in de juiste richting. Kent de getallen tot tien goed, letters begint te komen.
Haar naam is wat ingewikkeld (hoe hebben we die nou kunnen bedenken ;-))
Ze ligt goed in de groep en ze vermaakt soms zelfs het voortgezet onderwijs!
Als ze naar logopedie loopt moet ze langs drie lokalen van het voortgezet en als ze dan een rokje aanheeft loopt ze te draaien als een ballerina, tot groot vermaak van de logopedist en alle leerlingen!
Onze kleine dappere meid laat zien dat ze het kan en doet, allemaal op haar eigen manier!
Er is een elektrische rolstoel in bestelling, wat een uitkomst. Kan ze tenminste zelf bepalen waar ze heen wil.

Wij zelf en onze teamgenoten zijn druk met de Homeride, we hebben al wat gedaan aan media-aandacht. We hebben vrienden, familie en bedrijven benadert voor de sponsoring en verder moet er natuurlijk gefietst worden! Het streven is om drie maal per week te trappen!
Ondertussen gaan we allemaal eens naar de fysio, onze begeleiders, om straks topfit aan de start te staan!
Het is heerlijk om ermee bezig te zijn, druk natuurlijk maar ook erg leuk!

http://www.homeride.nl/sponsor/sponsorformulier.html?team=flakkeese-d-riders

Voor de mensen die nog willen sponsoren bij deze de link! Voor alle mensen die al gesponsord hebben, 
Hartelijk dank daarvoor!
Een mooie tocht, een fantastische prestatie en een geweldig goed doel