vrijdag 7 juli 2017

7-7-2017

Op donderdag 6 juli belt de vaste cardioloog. Mogelijk is er een hart voor Danique. Een goede match, maar er was nog niet zeker of het voor haar zou zijn.
Zijn vraag aan ons was of we het nu zagen zitten, ik zelf lag nog opgenomenna een operatie die dag.
Weten dat er een hart zou zijn en dan beslissen het niet te kunnen. We waren en zijn er van overtuigd dat dat niet kan hoe onmogelijk de situatie ook was.
Daarna begonnen lange uren wachten, we moesten immers nog horen of het hart daadwerkelijk voor Danique was. 3 uur later kwam de bevestiging, het hartje was voor Danique.
Aad vertrok naar Rotterdam, ik ben later die nacht overgebracht naar het Erasmus met een ambulance. Daar in de rolstoel en langs bij ons kleine dappere meisje.
De nacht was lang om vijf uur ging ze richting de ok, om half zeven ging ze onder narcose.

Aan het ontbijt in het EMC op de 10de verdieping komt er een spoedtransport....
Een Mercedesbusje die de kelder van het Erasmus induikt.
Het is 9.13 uur en allebei weten we daar is het hart.

En dan weten we dat we vanaf dan nog zeker vier uur moeten wachten. En we doen het eigenlijk heel rustig daar op de kamer op de 10de. We dommelen wat en kletsen wat tot om kwart voor twee de telefoon gaat en de thoraxchirurg zegt dat de ingreep goed is gegaan en we naar haar toe mogen.

Daar horen we van een mooie ingreep, een goed nieuw hart en een dochter die het echt super gedaan heeft. Met alle toeters en bellen erop en eraan zien we tussen de draden door onze mooie sterke dochter. We zien haar nieuwe hart onder haar borstkas enthousiast kloppen.
Dankbaar dat ze er weer is, dat het hart het goed doet.
Bizar hoe binnen zo'n kort tijdsbestek de wereld zo kan veranderen.
Dankbaar zijn we dat er ergens in Europa ouders zijn geweest die ondanks hun eigen verdriet Danique een tweede kans hebben gegeven.

Na de operatie gaat het goed. Ze ligt volledig in slaap aan allerlei medicatie en apparatuur.
Het hoort er allemaal bij, het is zwaar om haar zo te zien maar dit is wat nodig is om haar straks vol energie te zien stralen.

We sullen proberen hier regelmatig wat te schrijven, we zijn blij met alle berichtjes die we krijgen en lezen alles. De tijd om te reageren ontbreekt maar dan zijn we ook gewoon hij Danique❤️

6 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat het zo gaat met jullie meisje. We denken aan jullie in gebed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een spanning, de afgelopen uren. Wat super dat het hart het zo goed doet. En dat die lieve dappere Danique het zo goed doet. We zijn trots op haar. En ook op jullie, Gabi en Aad!! Wat doen jullie dit dappere niet goed. We zijn in gedachten bij jullie. Houd vol! Geef je Danique een kus van ons? Dikke kus en lieve groet van René en Anouk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blij en om dankbaar om dit te lezen. En wat fijn om ook via deze manier met jullie mee te leven.
    Bemoedigende groet van ons. Sarjanny en Jan ��

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Danique (en broertje, zus, papa en mama),

    Wat ontroerend om te lezen wat jij meemaakt. En dat je alweer kletst! Wat een wonder! Wat ben jij een onwijze stoere kanjer. Zo dankbaar dat dit jullie gegeven is.

    We wensen jou een heel goed herstel, veel sterkte voor allemaal.

    Groetjes van Marieke, Chakir en kids



    BeantwoordenVerwijderen
  5. #danique power
    groetjes tonie

    BeantwoordenVerwijderen