zondag 23 september 2012

De wensdag van Danique


Danique gaat vliegen als Tinkelbel!  


 

Op een druilerige donderdagochtend in september 2012 bellen twee prinsessen in beeldschone roze jurken aan bij de 5- jarige Danique. Ze hoeven niet eens aan te bellen want grote zus Jesca staat al op de uitkijk.

‘Ik wil een elfje zijn!’ zegt Danique tegen de prinsessen Krista en Jolanda als ze vragen of ze vandaag mee wilt spelen in het sprookjesverhaal. De prinsessen toveren een prachtig elfenpakje met vleugels uit hun tas! Ook zus Jesca wordt elfje. De net twee- jarige Sepp is vandaag Peter Pan en papa en mama worden prins en prinses. De Koninklijke familie kan op stap! Nu nog vervoer regelen. Eerst maar de spreuk oefenen: Tinkel Tankel Tonkel, ik zwaai, draai en fonkel en we wensen….Er wordt mooi met de toverstafjes gezwaaid en daar komt warempel een heel grote roze koets met chauffeur en al! Goed getoverd elfjes! Na een uurtje genieten in de auto met t.v. (wel 4 stuks) heeft de familie trek. De toverstafjes worden gezwaaid de spreuk opgezegd en…de heerlijkste pannenkoeken en croquetjes van Pannenkoekenboerderij Groenesteijn komen op tafel. Na het eten mogen ze alweer wat toveren. Danique wenst echte vleugels om te vliegen maar Jesca vindt het slimmer om paardrijden te wensen, ze zitten toch naast een manege?

Twee pony’s staan al te wachten met strikjes in hun manen. Danique, die een hartafwijking heeft en snel moe is, heeft nog nooit op een paard gezeten maar blijkt een natuurtalent! Met een Koninklijke cap, zelfs de pony heeft een kroon, straalt ze als een warm zonnetje! Jesca zit op paardrijles, die durft zelfs in draf en zit keurig rechtop. De rest van de Koninklijke familie loopt een stukje achter de paarden. Links en rechts wordt er naar het volk gezwaaid. Ze hebben veel bekijks in het park. Elfjes te paard is ook geen dagelijks verschijnsel. Papa Aad en mama Gabi schikken hun pruiken nog eens en blijven glimlachen. Wat een dag!


De dvd speler doet het niet meer in de roze auto. Danique is helemaal gek van elfjesfilms dus wordt er snel een andere auto getoverd waarvan de dvd het wél doet. Die auto was trouwens al een beetje vies geworden zegt een van de prinsessen, terwijl ze nuffig met haar vieze schoenen in de, nu witte hummer, stapt.


 
Bij het circus van de Clini Clowns in Vleuten stoppen ze voor de mooie tent. Kijk nou eens, opa en oma staan daar ook, dat is een verrassing! Na wat drinken brengt een geweldige leuke clown
 
Danique naar de grote zaal waar een andere clown leert vliegen. Directeur Sterre van het circus moedigt hem aan. Het lukt hem maar niet… Kan Tinkelbel hem niet leren vliegen? Zij is toch een elfje? Het elfje vindt het erg spannend en kijkt liever toe hoe de clown een beetje toverpoeder op zijn hoofd krijgt en gaat vliegen. Giechelend naast de  clown met gele baret luistert Danique naar het haar lievelings liedje dat gezongen wordt. ‘Wat zingen ze nou toch voor teksten?’ vraagt de clown. ‘Banaan levertraan ofzo?’ Danique proest het uit.

Als de meeste mensen weg zijn en de tent rustig is wil Danique wél de lucht in. Samen met mama en haar knuffel en wat denk je? Ze vliegt echt! Heel hoog, net als Tinkelbel! Wauw! Danique straalt.
 

Na een smakelijke zoete Tinkelbeltaart wensen Danique en Jesca onderweg voor het laatst: een milkshake met happy meal. Die krijgen ze bij de Mc Donald in Barendrecht en dan zijn de wensen op en is

het sprookje voorbij.

En Danique…die droomt nu vast en zeker elke nacht van haar onvergetelijke mooie elfjes vlucht!

 
 

1 opmerking:

  1. Geweldig ... krijg er hier tranen van in de ogen. Het enorme genieten van een toch zo beperkt kind. Heerlijk ! Want hoe met het dan al voor jullie zijn geweest.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen