zondag 16 september 2012

Update met foto's





Zo weer even geleden alhoewel niet zo lang als eerder.
Vorige week vierden we de verjaardag van ons oudste moppie.
Op dinsdag hebben we het niet gevierd maar heeft ze wel van ons al haar cadeautjes gekregen en heeft ze op school getrakteerd. Het jammere was wel dat we maandag de buikgriep kregen en dus alles behalve fit waren voorafgaand aan de verjaardag.
De woensdag na haar verjaardag hielden we haar kinderfeestje! Een waar succes, met zeven kinderen zwemmen was echt erg leuk.

Gelukkig waren we de zaterdag weer allemaal beter en met het mooie weer werd het echt een prachtige dag waar iedereen van genoot. We hebben de hele dag buiten gezeten, de visite kwam goed verdeeld over de dag en Jesca werd heel flink verwend!!
Het was voor haar (en dus ook voor ons) een topdag.

Verjaardagen zijn voor Danique altijd heftig maar nu hadden we bedacht dat als we zagen dat ze moe werd, zij naar haar eigen kamer ging en daar op de auto-televisie ff een film ging kijken. Dat werkte perfect, voor haar even de prikkels wat minder en zodra het weer ging dan kwam ze vanzelf weer.
Weer wat geleerd.

Afgelopen week had Danique op woensdag vrij en omdat ze nog iedere ochtend vraagt of ze naar haar 'eigen' school gaat?? hadden we bedacht dat ze misschien nog eens mee kon draaien in haar oude klas. En dat kon, en ze heeft genoten, het ging heel goed. Haar oude klas vond het gezellig en Danique ook. Daar waar ik wel wat bang was dat ze dan helemaal niet meer naar Rotterdam zou willen bleek niets minder waar. Donderdag vroeg ze voor het eerst niet of ze naar haar 'eigen' school mocht.
Ze ging gezellig met Kevin mee naar school!
Ze lijkt zich wat beter te gaan voelen daar, ze kwam thuis met werkjes en als we wat langer door vragen krijgen we dan toch ook wat informatie. Het eten op school gaat ook steeds beter want ze komt steeds vaker met een stickertje op haar handje thuis.

Het stotteren is en blijft een probleem, de vrolijke babbel is er nog altijd niet en dat missen we.
Het stotteren is nu weer op het punt dat ze wel wat meer praat maar dus ook vaker blijft hangen.
Morgen moet ze naar de stottertherapeut, benieuwd wat zij er van gaat maken.
We hebben een enorme vragenlijst ingevuld en we moesten ook beeldmateriaal meesturen???
Hoe doe je dat?? Uiteindelijk maar bedacht dat ik twee filmpjes op internet zou zetten en dan haar de link zou sturen zodat zij ze kan bekijken.

Aankomende week is een feestweekje, onze kleine man wordt woensdag 2 jaar! En Danique heeft mazzel want ze is die dag ook lekker vrij ivm een studiedag.
Aankomende donderdag is het voor Danique een feestje want dan is haar wensdag!
We worden 's morgens rond de klok van half elf opgehaald door de wensvervullers en het beloofd een leuke sprookjesachtige dag te worden!! We zijn benieuwd.
Jesca opperde vanmorgen dat ze het niet zo leuk vond dat Danique zo'n dag kreeg, dat terwijl zij gewoon naar school moest. Toen ik haar voorzichtig vertelde dat ook zij een dag vrij heeft en die dag mee mag, fleurde ze op. Haar gezicht op dat moment was zo'n momentje met een gouden randje!!

We hebben zin in komende week!
Ondertussen zijn we ook druk met het uitwerken van een sportieve prestatie die we volgend jaar neer willen gaan zetten, zodra het meer concreet is meer info. Ook daar hebben we zin in al komt er wel echt een hoop bij kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten