vrijdag 7 september 2012

Schoolritme

Al weer een tijdje geleden, maar ook wel weer een drukke tijd.
We zijn gestart met de scholen, de meiden gaan allebei naar school.
Danique in Rotterdam, Jesca hier op haar oude vertrouwde plekkie. Jesca heeft het naar haar zin en gaat met veel plezier naar school. Het is hard werken, maar ze vindt het wel leuk.

Danique gaat nu sinds drie weken naar Rotterdam.
De eerste dag hebben we haar 's morgens zelf gebracht en op haar verzoek heeft de taxi haar weer thuis gebracht. Ze wilde zo graag in de taxi. Ik kon natuurlijk niet wachten tot die taxi hier weer voor de deur stond! Ze kwam met eens stralende glimlach de taxi uit en vond het prima.
Moe maar voldaan kwam ze thuis.
Omdat we niet iedere dag meer de juf zien is er mailcontact met de school.
We hoorden dat ze op school wel echt moest wennen maar dat het gaandeweg de week steeds beter ging.
Waar we misschien nog wel het meest benieuwd naar waren was of ze wel sliep op school??
Maar dat deed ze juist heel goed, ze melde altijd wel dat ze niet wou, maar sliep zo! Hoe herkenbaar.

De dagen zijn vooral lang. Rond 7.40 uur staat Kevin met de taxi voor de deur om 's middags rond 16.20 uur opnieuw er te zijn. Ze gaat nooit huilend mee, maar ze meldt iedere avond en ochtend wel dat ze niet wil.
Ze loopt niet over van enthousiasme maar komt doorgaans wel met een beter humeur thuis dan we van haar gewend waren toen ze hier nog op school zat.

In de zomervakantie is Danique gaan stotteren en dat is wel echt een probleem.
Eerst stotterde ze en nu heeft ze haar praten gelimiteerd zodat ze niet meer zo 'gek' praat.
Het feit dat ze zo slim is dat ze doorheeft dat ze ook minder kan praten om het 'probleem' op te lossen is  volgens de logopediste bewonderingswaardig. Alleen maakt dit juist wel dat de logopediste niet precies weet hoe ze het nu aan moet pakken met behandelen, daarom zijn doorgestuurd naar een specialist in het Sophia. Toen ik belde voor de afspraak vroeg ze naar de geboortedatum van Danique, toen ik die drie keer genoemd had, vroeg ze; ohhh ze is nog niet bekend in het Sophia. Nouuu dat dacht ik toch wel, dus ik zei: we lopen ook bij de long, cardio en neuroloog. Oh zegt ze ze staat niet in het systeem, gelukkig kon ze haar wel vinden op haar achternaam.

Het veranderen van school en het slecht praten maakt dat Danique steeds vaker ongelukkig oogt. Alsof ze opgesloten zit in zichzelf. Bij navragen wat ze heeft gedaan op school, is er altijd een kort antwoord. de vraag; vindt je het leuk? wordt steevast beantwoord met NEE!
Ze kan nukkig en boos zijn. Het is moeilijk een weg te zoeken in alles wat we doen, moeten we wel veel vragen of niet. Moeten we haar meer pushen of haar met rust laten.

Nu is ze thuis vanwege een buikgriepje en echt ze geniet van dit extra dagje thuis!
Nog een week en dan gaan we kijken in het Sophia bij de stottertherapeut, de week erna moeten wij als ouders zonder Danique langs, en dan krijgen we handvatten om met Danique haar praatprobleem om te gaan. En dan op vrijdag volgt het onderzoek naar de ademhaling en de gassen die daarbij uitgewisseld willen worden.

Jesca was afgelopen week jarig en dat was niet zoals verwacht.
Ze heeft maandagnacht ook de buikgriep gekregen en heeft veel gespuugd. Gelukkig was ze 's morgens fit genoeg om naar school te gaan en te trakteren,  's middags bleef ze thuis en sliep.
Woensdag hadden we een onwijs leuk feestje gehad, we zijn wezen zwemmen met een club kinderen het was echt heel leuk.
Morgen houden we haar verjaardag hier thuis. Ze kijkt er naar uit. Jammergenoeg heeft TNT niet alle post even goed bezorgd want al van verschillende mensen hoorden we dat ze geen kaart hebben gekregen.

Een drukke en gezellige tijd, een tijd waarin we ons aanpassen aan het nieuwe ritme van taxi's en al dat soort dingen. Het missen van Danique tussen de middag, maar vooral het missen van ons altijd vrolijke uitbundige kletsende meisje gewoon omdat het stotteren haar dwars zit.
We hopen zo dat we deze periode snel achter ons kunnen laten en dat we haar snel weer uitbundig en blij mogen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten